Få oversikt over din forretningsmodell på et Lean Canvas

Beskriv din ide klart og konsist

Hver sikker på at andre tydelig forstår din ide, slik at de kan stille seg bak den

Bilde av Lean Canvas

Lean Canvas er brukt av over en million gründere, universitet og større selskap rundt om i verden.

Hva er en Lean Canvas

Lean Canvas er en 1-siders forretningsplan laget av Ash Maurya, som hjelper deg med å dekonstruere din ideen ut fra de viktigste forutsetningene. Den er tilpasset ut fra Alex Osterwalder’s “Business Model Canvas” og optimalisert for gründere i en tidlig fase som vil avklare sin forretningsmodell ut fra Lean Startups. Du kan lese mer om forskjellen mellom de to modeller og hvorfor vi velger å bruke Lean Canvas, her

Den erstatter dybdegående forretningsplaner med en 1-siders forretningsmodell.

Det å utforme en forretningsplaner tar rett og slett for lang tid, de oppdateres alt for sjelden og blir nesten aldri lest av andre enn forfatteren. 

Det å kunne dokumentere og beskrive din forretningsplan på enkel og forståelig måte er avgjørende for å få andre til å stille seg bak din ide. Det være seg med-gründere, investorer, Innovasjon Norge, eller andre intressenter. Lean Canvas erstatter de ofte lange og kjedelige forretningsplaner med en 1-siders forretningsmodell som tar 20 minutter å lage og som blir lest.

  • Hurtig

Sammenlignet med å skrive en forretningsplan som kan ta flere uker eller måneder, kan du skissere flere mulige forretningsmodeller på ditt canvas-lerret i løpet av en ettermiddag.

  • Hendig

En enkelt siders forretningsmodell er mye lettere å dele med andre, noe som betyr at den vil bli lest av flere mennesker og også oftere oppdatert.

  • Konsis

Lean Canvas tvinger deg til å destillere essensen av produktet ditt. Du har i gjennomsnitt 30 sekunder til å fange oppmerksomheten hos en investor, og 8 sekunder på å fange oppmerksomheten til en potensiell kunde på din hjemmeside.

  • Effektiv

Enten du gir investorer, dine med-gründere eller ditt styre en oppdatering, så er Lean Canvas og våre innebygde presentasjons verktøy noe som effektivt lar deg dokumentere og kommunisere din fremdriften.

Bilde av Lean Canvas
“Any startup should use this tool! Invaluable. Seriously.”
 
Matthieu Lefort
CEO Xtremgo
“Lean Canvas helped us keep our ideas succinct yet robust. It feels like we actually fleshed something out without having to write a 20 page business plan! Amazing!”
 
Pamela Capalad
“Lean Canvas is a brilliant tool for startups. I’m addicted!”
 
Julian Miller
Founder, Ontract
“Lean Canvas has been a HUGE asset for me in developing business models for my startups. As an entrepreneur, It’s invaluable for me to be able to literally see my business before in a visual format and assess it.”
 
Paul Angelini

Er du klar til å bruke mer tid på å bygge enn å planlegge din forretning?

Ideer er enkle!   Implementering er vanskelig!

Utfyll din første Lean Canvas på under 20 minutter.